Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Team 17 läger i Katrineholm, 25–29 juli

Johan Rosén, förbundskapten för Team 17, har tagit ut truppen som samlas för landslagsläger och internmatcher i Katrineholm, 25–29 juli

– Det här är en spännande årskull som missade några av sina första internationella framträdanden med anledning av coronapandemin, men som avslutade starkt i turneringen i Tjeckien i april. Efter en bra överlämning av Markus Korpinen samt samtal med alla NIU-ansvariga i landet har vi nu tagit ut en första stortrupp bestående av 46 spelare. Vi kommer att samla 6 målvakter, 16 backar och 24 forwards, säger förbundskapten Johan Rosén.

Rosén har nyligen tillträtt som förbundskapten för Team 17 och säger så här om sin ledarstab:

– Jag kan idag presentera Almen Bibic som assisterande förbundskapten för Team 17. Almen har erfarenhet som spelare både från SHL och HockeyAllsvenskan. Han är en driven person som hela tiden vill utveckla spelarna men också sig själv och han känner en stolthet att få vara med och driva utvecklingen av svensk ishockey framåt. Under de senaste åren har Almen jobbat som coach för J18 i Rögle och i staben kommer han att ha fokus på backspelet och penalty kill. Som Team Manager fortsätter jag med den rutinerade ”guldledaren” Peter Lindström. Peter har stor erfarenhet av rollen som Team Manager, senast från U18-VM i Tyskland. Peter Iversen är vår målvaktstränare och han har bred erfarenhet från juniorer till A-lagsmålvakter i SHL och HockeyAllsvenskan. Han är en noggrann och engagerad ledare som alltid sätter människan i fokus, säger Rosén.

Förändringar i truppen: Lucas Hedlund, Rapperswil-Jona Lakers ersätter Vincent Sandberg, HV 71

Truppen

Se truppen här

Program

Här ser du program och spelschema

Internmatcher

Datum, tid Hemmalag Bortalag Arena Stats
26 juli 18.30 Team Gul Team Blå Kronfågelns Ishall, Katrineholm 3-5
27 juli 18.30 Team Gul Team Blå Kronfågelns Ishall, Katrineholm 2-3
29 juli 9.35 Team Gul Team Blå Kronfågelns Ishall, Katrineholm 2-8
Senast uppdaterad: 22-11-21 av Stefan Ladhe