Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

5-nationers i Plzen, Tjeckien, 12–17 april

Johan Rosén, förbundskapten för Team 17 herr, har tagit ut truppen som möter Finland, Slovakien, Schweiz och Tjeckien i en 5-nationers i Plzen, Tjeckien, 12–17 april.

– Det här blir något av en examensturnering för oss, med matcher mot fyra lag vi mött tidigare under säsongen. Vi vill bygga vidare på vår prestation och det uppträdande som vi har utvecklat under säsongens fem samlingar, samt att vi vill addera lite segrar så klart, säger Johan Rosén, förbundskapten för Team 17 herr.

– Den här truppen innehållet en mix av spelare som varit med tidigare under året, fem nygamla spelare kommer in om man jämför med vår senaste samling. Truppen känns välbalanserad, men med en liten övervikt åt att vara skills- och spelskicklighet, säger Johan Rosén.

– Då det är säsongens sista samling, blir det ett bra test för oss att sy ihop ett bra lagspel där vi kan få fram spelarnas enskilda kvaliteter. Vi har under året blandat och gett resultatmässigt, men totalt sett har vi lärt oss mycket under de tidigare turneringarna och tagit med oss saker att utveckla. Det gäller alltså att fortsätta bli bättre på den internationella scenen, avslutar Johan Rosén.

Truppen

Roster April 2023

Dagsprogram

Schedule April 2023

Spelprogram

Datum Tid Hemmalag Bortalag Stats
12 april 14:30 Sverige Finland 3-4
14 april 18:00 Slovakien Sverige 0-6
15 april 18:00 Schweiz Sverige 1-4
16 april 16:00 Tjeckien Sverige 2-5

Matcherna spelas i Ice Arena, Plzen och sänds på svenskhockey.tv

Senast uppdaterad: 23-05-30 av Stefan Ladhe