Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Börja spela hockey

Hockeykids

Tre Kronors Hockeyskola 

Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Engagemang är verkligen något som syns på isen hos ledare och barn när Tre Kronors Hockeyskola äger rum.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de allra yngsta. Här får barnen möta en verksamhet där glädje och lek är i fokus samtidigt som man får lära sig grunderna inom ishockey. Startdatumen varierar över hela landet.

Anmälan

Vill du uppleva Tre Kronors Hockeyskola? Här kan du söka efter din närmsta förening -  trekronorshockeyskola.se

Självklart kan även barn i äldre åldrar börja spela ishockey. Då anmäler man sig direkt till kontaktpersonen i föreningen eller via kontaktinformation på respektive förenings hemsida.

Har du övriga frågor om Tre Kronors Hockeyskola? Maila till: tkh@swehockey.se

Rekreationshockey

Har du spelat hockey tidigare och vill börja igen? Eller har du kanske inte testat på ishockey och vill prova i vuxen ålder? Rekreationshockey är ett begrepp hämtat från Nordamerika och spelas av unga som gamla, nybörjare som rutinerade, tjejer och killar. Det är en organiserad form av ishockey, där alla kan få vara med, både i träningsform och i seriespel. Idag finns det fantastiska exempel på serier och hela ligor där denna typen ishockey spelas. Tendensen är att allt yngre, nybörjare och de som slutade spela ishockey tidigt testar på spel i dessa serier - Läs mer om rekreationshockey här 

 

Föräldrar

Vi tycker det ska vara lätt att göra rätt för alla som engagerar sig inom svensk ishockey. För er har vi tagit fram Hemmaplansmodellen – en praktisk, vägledande guide byggd på kunskap och erfarenhet med målet att skapa ett livslångt intresse för ishockey, personlig utvecklings och prestationer i världsklass. Här finns en introduktion för dig som är förälder inom ishockeyn - Introduktion till föräldrar

Senast uppdaterad: 22-12-14 av Stefan Ladhe