Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Nicklas Rahm Lr

Nicklas Rahm ny assisterande förbundskapten för Tre Kronor

Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet och general manager för Tre Kronor, kan idag presentera Nicklas Rahm som ny assisterande förbundskapten för Tre Kronor, med start VM 2024.

– Det är mycket glädjande att vi kan komplettera Tre Kronors stab med Nicklas Rahm, som är en skicklig och kompetent coach och en positiv människa. Han har tidigare i karriären bevisat att han är en vinnare. Han har redan gjort ett VM med oss och fungerar klockrent i ledarteamet. Från och med VM i vår är coachstaben komplett och kan jobba metodiskt och framåtlutat under ett par säsonger som blir intensiva och viktiga för svensk ishockey, säger Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet och general manager för Tre Kronor.

I Tre Kronors coachteam, där Sam Hallam är förbundskapten och Stefan Klockare assisterande förbundskapten, får Rahm rollen att coacha forwards och ansvara för power play.

– Att få förmånen att representera Tre Kronor är något jag alltid drömt om, så det här uppdraget känns otroligt hedrande och roligt. Jag trivs väldigt bra i teamet med Sam, Stefan och övriga ledare, och ser fram emot många inspirerande turneringar kommande säsonger, inte minst VM i Stockholm våren 2025. Efter Beijer Hockey Games ligger mitt fokus på jobbet i Växjö, där jag hoppas på en lyckosam avslutning efter åtta fina säsonger i en fantastisk klubb, säger Nicklas Rahm.

Sam Hallam ser fram emot att återigen jobba med Nicklas Rahm.

– Jag känner Nicklas väl från tiden i Växjö och har stort förtroende för honom som person och för hans kunnande som tränare. Han har en coachstil som bygger på engagemang och han brinner för det han gör. Vi är väldigt trygga med varandra, vi tre coacher, och har en tydlig rollfördelning. Vi har mycket jobb som väntar kommande säsonger, och känner oss redo och rustade för att ta oss an uppgiften, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.

Nicklas Rahm, 48, befinner sig just nu med Tre Kronor i Karlstad, där han ingår i Sam Hallams stab för Beijer Hockey Games. Till vardags jobbar Rahm i Växjö Lakers och kommer att fortsätta där till SHL-säsongen är slut, för att därefter ansluta till Tre Kronor till VM i Ostrava, Tjeckien. Därefter löper kontraktet med Tre Kronor fram till och med VM 2026.

Rahm har arbetat som tränare på SHL-nivå sedan 2011, varav åtta säsonger som assisterande tränare i Växjö Lakers, samt fyra säsonger som assisterande och en som huvudtränare i HV71. Han har tre SM-guld på tränarmeritlistan, två med Växjö och ett med HV71, samt ett som spelare i moderklubben HV71.

Fakta

Tre Kronors coachstab

Beijer Hockey Games 2024, samt från VM 2024 och fram till VM 2026.

Förbundskapten: Sam Hallam
Assisterande förbundskaptener: Stefan Klockare och Nicklas Rahm

Linus Hugosson 24-02-07