Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

U18-Damlandslaget och Olympisk Offensiv-truppen, Falun & Furudal 23–28 augusti

Andreas Karlsson, förbundskapten för U18-Damlandslaget, har tagit ut truppen som tillsammans med Olympisk Offensiv-truppen samlas för läger och internmatcher i Falun och Furudal 23–28 augusti.

– Det ska bli riktigt spännande och roligt att träffa en ny grupp med U18-tjejer. Vårt mål är att fortsätta implementera den intensiva hockey som krävs för att komma så väl förberedda som möjligt till hemma-VM i januari. Träningsveckan i Furudal blir ett första steg för oss i resan mot hemma-VM. Jag ser fram emot en intensiv vecka med mycket hockey, vilket är helt underbart, säger Andreas Karlsson, förbundskapten för U18-Damlandslaget.

Karlsson leder även truppen som ingår i Olympisk Offensiv-programmet.

– Vi får nu chansen att fortsätta jobba med det som vi inledde under lägret i Falun i maj samt fortsatte med under lägret i Skövde förra månaden, nämligen högintensiva träningar med stort fokus på individuell utveckling och aktionsnabbhet. Detta för att stärka kollektivet och skapa förutsättningar för spelarna att ta kliv i utvecklingen. Syftet är att öka konkurrensen och jaga Damkronorna för att höja nivån. Tjejerna tävlar på ett riktigt bra sätt både på och vid sidan av isen, och det ska vi spinna vidare på. Under U18-VM såg vi att vikten av tävling blandat med individuell samt kollektiv skicklighet är avgörande, säger Andreas Karlsson.

Trupperna

SWE U18 Women Roster August 2022

Spelarbyten: Emma Rehn, HV 71 ersätter Mira Markström och Stina Andersson som övergår till truppen Olympisk Offensiv, ersätts av Vega Milfors, Linköping HC. Maja Ålenius och Astrid Lindeberg övergår också till truppen Olympisk Offensiv. De ersätts av Tindra Åkelid, Linköping HC och Alva Ullbors, Leksands IF. Moa Gustafsson byter till truppen Olympisk Offensiv, hon ersätts av Wilma Hallberg, AIK.

Olympisk Offensiv Women Roster August 2022

Spelarbyten: Ella Jämsén, Linköping HC, Linnea Pettersson Dove, Frölunda HC, Alice Wallin, Djurgårdens IF, Stina Andersson, IF Björklöven, (från truppen Damlandslaget U18) Maja Ålenius, Brynäs IF (från truppen Damlandslaget U18) och Astrid Lindeberg, Luleå HF (från truppen Damlandslaget U18) ersätter Maria Lindberg, Wilma Sjölund, Selma Tyreskog, Lova Blom, Ella Albinsson, Solveig Gisler och Tuva Kandell. Moa Gustafsson kommer in i truppen från Damlandslaget U18, hon ersätter Linnea Adelbertsson.

Dagsprogram

U18 Woman Prel Schedule

Woman Olymisk Offensiv Prel Schedule

Matcher

Datum Tid Hemmalag Bortalag Stats
25 aug 18:00 Damlandslaget U18 Olympisk Offensiv 2-1 OT
27 aug 18:00 Olympisk Offensiv Damlandslaget U18 Stats

Matcherna sänds på svenskhockey.tv

Senast uppdaterad: 22-11-21 av Stefan Ladhe