Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Tre Kronor spelar Finnkampen Hockey mot Finland i Finland och Linköping

SWE FIN Linköping

Goalkeeper Filip Larsson of Sweden during the international friendly ice hockey game between Sweden and Finland on April 23, 2024 in Linköping.

Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor, har tagit ut truppen som samlas i Stockholm och därefter spelar finnkampen, bestående av två matcher i Finland och två matcher i Linköping.

Tre Kronor har påbörjat sin resa mot Ishockey-VM i Prag och Ostrava, Tjeckien, 10–26 maj. 

En första uppladdningsperiod på elva dagar inleds i Stockholm 14 april och avslutas i Linköping 24 april. Under detta läger kommer Tre Kronor att spela två bortamatcher mot Finland, innan det väntar två hemmamatcher som spelas i Saab Arena, Linköping.

Därefter blir det ett antal lediga dagar, innan återsamling för avresa till Betano Hockey Games (tidigare Czech Hockey Games) och därefter VM. 

– Med det här upplägget får vi fler bra dagar ihop redan från start och vi kan jobba på ett annat sätt med vårt spel. Sen är vi medvetna om att det kan ske förändringar i truppen redan under första samlingen och det är något som vi har med oss när vi lägger upp programmet för de här dagarna, säger Sam Hallam.

Truppen som är kallad till Stockholm består av ett flertal spelare som har ett digert landslags-CV. Men den innehåller också fyra seniorlandslagsdebutanter i form av Jonathan Myrenberg, Felix Unger-Sörum, Lukas Vejdemo och Jonathan Lekkerimäki. 

– Det är en spännande trupp och en intressant kombination av stor erfarenhet från landslag, ett antal etablerade SHL-spelare som inte gjort så många landskamper tidigare och så debutanter. Det är spelare som kommer att gynna oss på både kort- och lång sikt, säger Sam Hallam.

BILJETTER: Upplev Tre Kronor i Linköping - skaffa biljett här

Truppen

Roster April 2024

Ändringar i truppen: Andreas Wingerli, EV Zug, Max Friberg, Frölunda HC, Malte Strömwall, Frölunda HC, Marcus Sörensen HC Fribourg-Gotteron tillkommer till truppen. Utgår gör Oscar Eklind, Luleå HF, Milton Oscarson, Örebro HK. 

Matcherna

Datum Tid Hemmalag Bortalag Stats
18 april 17:30 Finland Sverige 0-4
19 april 17:30 Finland Sverige 2-1 OT
23 april 18:00 Sverige Finland 0-2
24 april 19:00 Sverige Finland 0-3 


Första matchen spelas i Jyväskylä Arena och den andra i Mikkeli Arena. Matcherna i Sverige spelas i Saab Arena, Linköping. 

Matcherna sänds i Viaplays kanaler

Senast uppdaterad: 24-04-26 av Stefan Ladhe