Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Tre Kronor spelar Beijer Hockey Games i Karlstad, 8–11 februari

BB240210FK020

Victor Ejdsell and Oscar Lindberg of Sweden celebrate after 3-0 during the Beijer Hockey Games between Sweden and Switzerland on February 10, 2024 in Karlstad.

Bildbyrån

Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor, har tagit ut truppen som ska möta Tjeckien, Schweiz och Finland i Beijer Hockey Games i Karlstad, 8–11 februari.

– Vi har satt ihop en storväxt och mogen trupp, med hungriga spelare som är jäkligt sugna på att representera Tre Kronor på hemmaplan. Stabila målvakter, spelskickliga backar och god variation bland forwards, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.

Beijer Hockey Games blir första gången sedan september 2002 som Tre Kronor spelar landskamp i Karlstad.

– Det ska bli skitroligt att komma till Karlstad och spela. Det är en hockeystad. Det är alltid otroligt känslosamt och fantastiskt att spela på hemmaplan, och det kommer jag och alla i Tre Kronor att få uppleva i Karlstad i nästa vecka, säger Sam Hallam.

Beijer Hockey Games är säsongens tredje Euro Hockey Tour-turnering. Tre Kronor slutade tvåa i Karjala Tournament i november, och vann SWISS Hockey Games i december.

– Vi vill fortsatta på inslagen väg och visa att vi är toppnationen i Europa. Vi har fem vinster på sex matcher hittills under säsongen. Samtidigt börjar det dra ihop sig mot VM. Förra säsongen kom flera spelare ur Beijer Hockey Games-truppen med till VM, avslutar Sam Hallam.

TRUPPEN

Roster February

MATCHERNA

Datum Tid Hemmalag Bortalag Resultat
8 feb 19:00 Tjeckien Sverige  1-4
10 feb 16:00 Sverige Schweiz 5-2
11 feb 16:00 Sverige Finland 1-2

Läs allt om Beijer Hockey Games

Senast uppdaterad: 24-02-20 av Stefan Ladhe