SWE TEAM PHOTO
Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Sweden-Finland December 15-17 2017

Three Sweden-Finland national games will be played in arenas Stora Hallen and Lilla Hallen, Rosvalla, Nyköping, Sweden, during December 15-17 2017. All game starting times are always expressed in local time. Alla matchtider är alltid angivna i lokal tid. Med reservation för eventuella ändringar.

Date, time Game Venue, country
2017-12-15, 18.30 Sweden-Finland 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0) after Overtime and Game Winning Shots Nyköping, SWE
2017-12-16, 15.00 Sweden-Finland 3-6 (1-1, 1-3, 1-2) Nyköping, SWE
2017-12-17, 11.00 Sweden-Finland 6-3 (1-2, 2-1, 3-0) Nyköping, SWE

Tobias Pehrsson, huvudcoach för Sveriges Team 16, har tagit ut säsongens första trupp till tre hemmalandskamper mot Finland i Stora Hallen och Lilla Hallen, Rosvalla, Nyköping, under tiden den 15-17 december 2017.

Sveriges trupp
Sveriges program dag för dag

Matchfakta:

Sverige-Finland 6-3 (1-2, 2-1, 3-0)
Period ett: 04.01 0-1 Aatu Räty assist Topias Kaski, 16.21 1-1 Lucas Raymond assist William Eklund och Alexander Holtz, 17.22 utv 2 min Topi Niemelä, holding, 18.01 1-2 Nikolas Ketonen assist Juusö Mäenpää och Eetu Liukas i box play spel fyra mot fem, 19.28 utv 2 min William Eklund, slashing
Skott: 12-16.
Period två: 02.43 2-2 Oskar Magnusson assist Wiktor Nilsson och Filip Wiberg, 05.12 utv 2 min Emil Andrae, roughing, 10.03 utv 2 min Kasper Puutio, hooking, 10.51 3-2 Wiktor Nilsson assist Alexander Holtz och William Eklund i power play spel fem mot fyra, 12.00 3-3 Oliver Suni assist Roni Hirvonen, 13.23 utv 2 min Aatu Räty, high-sticking
Skott: 12-15.
Period tre: 00.00 utv 2 min Albin Svedin, delaying the game, 04.59 4-3 Oscar Sohrner assist Erik Hedlund och Oscar Hagman, 09.22 5-3 Philip Eriksen utan assist, 10.58 6-3 Alexander Holtz assist Anton Johannesson och Lucas Ramberg

Finland: Kasper Puutio

OBS! Dessa matchfaktauppgifter är preliminära och kan komma att ändras efter uppgifterna i Official Game Sheet

Jesper Wallstedt vaktade det svenska målet 00.00-60.00, 39 skott på mål, 3 insläppta mål

Matchkommentar:
Sverige-Finland 6-3 (1-2, 2-1,3 -0).
Sverige vinner finalen i Finnkampen 2017.
Efter tre spelade matcher står Sverige som segrare i Nyköping under den tredje söndagen i advent.
Sverige kommer ut samlat och fokuserat i den tredje och avgörande matchen i Finnkampen. Trots detta går Finland till pausvila med en ledning två mot ett. Sveriges mål görs av Lucas Raymond.
I andra perioden tar Sverige kommandot och lever spelidén på ett imponerande sätt, framförallt i spelet utan puck. Sverige vinner perioden med 2-1 efter mål av lagkaptenen Oskar Magnusson och Wiktor Nilsson. Sverige går till pausvila med 3-3 på resultattavlan och allt ska avgöras i den sista akten. Laget med mest vilja att vinna kommer att gå segrande ur den här finalen.
I tredje perioden har Sverige bestämt sig för att vinna och gör sin bästa period i den sista perioden av Finnkampen. Sverige vinner perioden med 3-0 efter mål av Oscar Sohrner, Philip Eriksén och Alexander Holtz. Spelarna har fått med sig ett minne för livet och vi kan återigen konstatera att Svenska Ishockeyförbundets, med hockeykonsulenterna i spetsen, sätt att tålmodigt och strukturerat jobba med spelarutveckling är vägvinnande.
– Vi har en grupp som älskar att tävla. Vi vänder många underlägen och lika så i denna match. Uppoffrande spel där vi blockar skott och har bättre bedömningar med puck och således minimerar turn overs. Det blir Game Winning Factors i den här finalen. Ser vi till turneringen i sin helhet så går vi från klarhet till klarhet och vi har en väldigt bra start med Team 16-resan och de här nyfikna pojkarna födda 2002. Vi i ledarteamet känner att det finns en energi, sammanhållning och en vilja att tävla i den här gruppen som vi starkt gillar. Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul, säger Tobias Pehrsson, huvudcoach för Sveriges Team 16.
Pär Ericson, team manager för Sveriges Team 16

Matchfakta:

Sverige-Finland 3-6 (1-1, 1-3, 1-2)
Period ett: 01.19 utv 2 min Oskar Magnusson, holding, 10.36 utv 2 min Wiktor Nilsson, tripping, 12.27 0-1 Oliver Sunni assist Veikka Hahl och Roni Hirvonen i power play spel fem mot fyra, 17.11 1-1 Lucas Raymond utan assist
Skott: 3-8.
Period två: 01.13 1-2 Eero Niemi assist Aatu Räty, 01.53 utv 2 min Eemil Viro, holding, 03.39 1-3 Eero Niemi assist Aatu Räty i box play spel fyra mot fem, 12.35 utv 2+2 min Albin Svedin, interference+abuse, 15.11 1-4 Eetu Liukas utan assist i power play spel fem mot fyra, 17.23 utv 2 min lagstraff Finland, för många spelare på banan, 17.53 2-4 Wiktor Nilsson assist William Eklund och Alexander Holtz i power play spel fem mot fyra, 18.30 utv 2 min Eero Niemi, high-sticking
Skott: 6-8.
Period tre: 08.27 utv 2 min Eemil Viro, höll pucken med handen, 08.58 3-4 Albin Svvedin assist Wiktor Nilsson i power play spel fem mot fyra, 15.47 3-5 Eero Niemi assist Valtteri Karnaranta, 17.18 3-6 Eero Niemi utan assist
Skott: 9-11. Totalt: 18-27.
Utvisningar: Sverige 4x2 min. Finland 4x2 min
Domare: Gabriella Gran, Sverige, Anders Sandahl, Sverige
Publik: 254

Sverige: Calle Clang
Finland: Eero Niemi

Calle Clang vaktade det svenska målet 00.00-60.00, 27 skott på mål, 6 insläppta mål

Sverige förlorar match två av tre i Finnkampen 2017.
Efter två spelade matcher är det nu upplagt för en spännande final i Nyköping under den tredje söndagen i advent.
Finland tar återigen ledningen i första perioden. Detta efter ett mål i power play. Sverige kvitterar genom Lucas Raymond och perioden slutar lika på ett.
I andra perioden tar Finland kommandot och gör tre mål. Dels görs målen i power play och dels i box play. Sverige gör ett mål genom Wiktor Nilsson. Perioden slutar således 1-3 till Finland.
I tredje perioden har Sverige bestämt sig för att vrida tillbaka initiativet och gör också 3-4 i minut 48 genom mål av Albin Svedin. Finland lyckas dock stänga matchen genom två mål i minut 55 respektive 57. Sverige tar med sig lärdomarna av att spela ishockey i internationell fart och går för seger i finalen under söndagen.
– Vi hade en väldigt bra känsla i laget inför denna match. Starten i matchen är klart bättre än i går. Vi lyckas ta igen underläge 1-4 som vi vänder till 3-4. Då har vi friläge och målchanser. Tyvärr faller de små marginalerna till Finlands fördel och i stället en kontring och 3-5 följt av 3-6 strax därpå. Små marginaler, men vi är i en lärande process där vi hela tiden vill lära oss och utvecklas över tid. Så känslan i laget är god, säger Tobias Pehrsson, huvudcoach för Sveriges Team 16.

Matchfakta:

Sverige-Finland 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0,1-0) efter Overtime och straffar
Period ett: 00.53 0-1 Luka Nyman utan assist, 02.19 0-2 Matias Rajaniemi assist Juuso Mäenpää, 02.56 1-2 Oscar Hagman assist Anton Johannesson, 07.51 utv 2 min Wiktor Nilsson, tripping
Skott: 10-7.
Period två: 06.39 utv 2 min Oscar Sohrner, hooking, 14.37 utv 2 min Wiktor Nilsson, slashing, 17.15 utv 2 min Roni Hirvonen, slashing
Skott: 10-4.
Period tre: 00.30 1-3 Topi Niemelä assist Topias Kaski och Aatu Räty, 03.18 2-3 Alexander Holtz assist Albin Svedin och William Eklund, 04.39 utv 2 min Eetu Liukas, hooking, 12.40 utv 2 min Kasper Simontaival, fighting, 17.57 3-3 Emil Andrae assist Samuel Eriksson, 18.30 utv 2 min Eemil Viro, hooking
Finland: Aatu Räty
Jesper Wallstedt vaktade det svenska målet, 00.00-65.00, 19 skott på mål, 3 insläppta mål

Sverige vinner premiären i Finnkampen 2017.
Finnkampen, för Team 16, spelas i Nyköping detta år. Sverige spelar tre matcher mot Finland under fredagen, lördagen och söndagen. För de allra flesta spelarna är detta debuten i landslaget. Vi som ledare kan känna förväntningarna, glädjen och anspänningen ända in i våra egna kroppar.
Finland, som redan har spelat ett antal landskamper, tar kommandot i inledningen av matchen och styr mycket av händelserna ute på isen. Finland vinner första perioden med 2-1 vilket är välförtjänt efter en pigg start med två tidiga mål.
Andra perioden vrider Sverige tillbaka initiativet och styr mycket av det som händer ute på isen. Perioden slutar, trots detta, mållös. Som en indikation på detta så vinner Sverige skotten med 10-4 i period två.
I tredje perioden har Sverige bestämt sig för att vrida tillbaka initiativet och jämnar också ut tillställningen genom två moderna hockeymål och ett bra målvaktsspel av Jesper Wallstedt.
När slutsignalen går är ställningen 3-3 och Overtime, tre mot tre, vidtar i fem minuter. Även här är det jämt när slutsignalen går. Sverige går samman i båset och bestämmer sig för att vinna straffläggningen och detta sker efter matchvinnande straffen av Theodor Niederbach.
– En spänd inledning, men det finns stark energi i gruppen som vi i ledarteamet gillar. En match med mycket närkamper som vi ofta vinner. Ett tålamod under matchens gång och sakta men säkert faller matchen till vår fördel. Bra moral i laget tycker jag, säger Tobias Pehrsson, huvudcoach för Sveriges Team 16.

SPELPROGRAMMET

15-17/12 2017. Tre landskamper Sverige-Finland i Stora Hallen och Lilla Hallen, Rosvalla, Nyköping, Sverige

Fredagen den 15 december 2017
15/12 klockan 18.30 Sverige-Finland 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0,1-0) efter Overtime och straffar , Stora Hallen, Rosvalla, Nyköping

Lördagen den 16 december 2017
16/12 klockan 15.00 Sverige-Finland, Stora Hallen, Rosvalla, Nyköping

Söndagen den 17 december 2017
17/12 klockan 11.00 Sverige-Finland, Lilla Hallen, Rosvalla, Nyköping

Matchinformation

KOMMANDE LANDSKAMPSUPPDRAG
Sverige spelar i en 4-nationersturneringen i Tjeckien den 16-18 februari 2018. Spelort och spelprogram ej fastställt

Senast uppdaterad: 22-08-26 av Administrator