Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Finnkamper i Kuortane 10-12 november 2021

Finnkamper i Kuortane

Förbundskapten Madeleine Östling har tagit ut truppen för U18 Damlandslaget som möter Finland i en trippellandskamp i Kuortane, Finland, 10–12 november.

– Det ska bli härligt att få samla en trupp igen och få möta Finland. Vi mötte finskorna i augusti och förlorade med 2–1 i matcher, men vi kände att vi hade häng på dem, säger Madeleine Östling, förbundskapten för U18 Damlandslaget.

– Den här truppen har många spelskickliga tjejer, och lagets styrka är spelet med puck. Vi har många målskyttar och hoppas på målrika matcher. Flera av våra spelare lirar på viktiga positioner i sina respektive klubblag och gör det bra.

Säsongens stora mål för U18-damlandslaget är hemma-VM i januari. Efter den här samlingen väntar ett träningsläger med matcher i december innan det är dags för VM.

– Det ska bli skitroligt med VM i Linköping och Mjölby. Även om inget kring VM-truppen är klart, är det troligt att den här truppen kommer att utgöra stommen i VM-laget. Finland blir en bra värdemätare för oss inför VM. Historiskt sett har Sveriges och Finlands U18-damlandslag varit jämna, och för oss är finskorna ett bra motstånd i och med att de kämpar stenhårt och aldrig ger upp, säger Madeleine Östling.

Ändringar i truppen: Mindy Lindholm, Södertälje SK ersätter Pandora Nåtby.

Truppen

SWE U18 Woman Roster nov 2021

Dagsprogram

SWE Woman Schedule nov 2021

Datum Tid Hemmalag Bortalag Stats
10 nov 16:30 Finland Sverige 0-2
11 nov 16:30 Finland Sverige 4-0
12 nov 13:00 Finland Sverige 2-0

Matchtiderna ovan anges i Svensk tid.

Matcherna kan du se i svenskhockey.tv

Senast uppdaterad: 22-09-08 av Stefan Ladhe