Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Ungdomsolympiska vinterfestivalen i Spittal, Österrike, 22–26 januari

Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16, har tagit ut truppen som ska delta i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Spittal, Österrike, 22–26 januari.

"Vi ser med tillförsikt och spänd förväntan fram emot att åka till Finland och tre Finnkamper i Kourtane.

Senaste turneringen, Ungdomsolympiska vinterfestivalen, i Spitall, Österrike gav signaler om att detta är en årgång som är välutbildad och vill tävla, vilket är en viktig nyckelpunkt i detta utbildningslandslag.

Vi byter ut några spelare till denna turnering plus att vi får åka med 20 + 2 vilket är två utespelare mer än till Ungdomsolympiaden. Det innebär att fler får möjlighet att spela internationella matcher vilket är syftet med detta landslag. Att vi byter några spelare har absolut inget med prestation att göra utan att ge fler möjlighet att känna på internationellt spel och få introduktion till elitidrott och allt vad det innebär, säger Ulf Hall."

Truppen

SWE Roster

Spelprogram

Datum Tid     Arena Stats
22 jan 20:00 Sverige Tjeckien Eissportarena, Spittal 2-3 PS
24 jan 16:00 Sverige Italien Eissportarena, Spittal 6-1
25 jan 16:00 Sverige Tyskland Eissportarena, Spittal 7-1

Bronsmatch

Datum Tid     Arena Stats
27 jan 12:30 Sverige Finland Eissportarena, Spittal 2-3 PS

 

Här ser du matcherna

Om EYOF

Den 16:e upplagan europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) hålls i den italienska regionen Friuli Venezia Giulia den 21–28 januari 2023. Tjejernas hockeyturnering avgörs i Spittal, Österrike. Spelen arrangeras vartannat år av Europeiska Olympiska Kommittén, såväl vinter som sommar. Den första sommarfestivalen anordnades i Bryssel 1991. Nu i Italien är det första gången som skimo (skidalpinism), skicross och freeski finns med på EYOF-programmet.

Den svenska truppen innehåller totalt 60 deltagare. Ungdomarna som tävlar i Europaungdoms-OS är 14-18 år gammal och 1 300 aktiva från 47 europeiska länder förväntas delta.

Mer info på SOK:s hemsida

EYOF:s hemsida

Senast uppdaterad: 23-04-01 av Stefan Ladhe