Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Sif Gul Nyhet 800

Svenska Ishockeyförbundet söker en spelarutvecklingsansvarig

Svensk ishockey ska ha en föreningsishockey av högsta kvalitet, något som är en nyckel till att vi ska vara världens bästa hockeynation och vara Sveriges mest engagerande idrott.

Vi söker nu dig som vill vara med och göra skillnad inom svensk ishockey, dig som vill bidra till att på övergripande nivå utveckla arbetet med att utbilda och utveckla spelare inom ishockeyn.

Om tjänsten

För att säkerställa att spelarna i samtliga våra ca 330 föreningar med barn- och ungdomsverksamhet ges en riktigt bra utbildning inom ishockeyn så tar vi nu fram ett nytt ramverk för spelarutbildning, ett ramverk som ska underlätta för tränare och ledare i vardagen och över tid ska bidra till att vi har en föreningsishockey av högsta kvalitet.

Syftet är att höja kvaliteten och nivån på spelarutbildningen ytterligare inom svensk ishockey via en högre kompetens hos föreningarnas ledare runt respektive lag samt dess sportsliga ledning.

Målet är att ge våra föreningar förutsättningar att bidra på bästa sätt till spelarnas utveckling och därför växlar vi nu upp vårt arbete med att utbilda och utveckla föreningarnas tränare och ledare så att de är trygga i vad ovan nämnda ramverk innebär och hur de kan omsätta det i praktiken.

I rollen som spelarutvecklingsansvarig har du ett ansvar att bidra till och sjösätta detta arbete i nära samverkan med tränar- och ledarutvecklingsansvarig och föreningsutvecklingsansvarig. I ansvaret ingår också att utveckla modeller, former och metoder för hur vi arbetar med detta och över tid ständigt förbättra verksamheten tillsammans med övrig personal på SIF och vid våra regionala Hockeykontor. I rollen ingår också att samordna, koordinera och kvalitetssäkra de insatser som görs vid Hockeykontoren i samverkan med respektive Hockeykontorschef.

Du rapporterar till Utvecklingschef Anders Wahlström och du jobbar nära dina kollegor på Utvecklingsavdelningen och andra avdelningar på Svenska Ishockeyförbundet.

Vi ser att du som söker denna tjänst har:

  • Erfarenhet av att leda en verksamhet på strategisk nivå
  • Relevant akademisk utbildning inom idrottsvetenskap, pedagogik eller annat relevant område 
  • Goda insikter kring vad goda idrottsliga utvecklingsmiljöer och bra spelarutbildning innebär och hur det skapas.
  • Hög hockeykompetens – (Har genomgått någon av ishockeys högre tränarutbildningar eller motsvarande) du ska kunna hantverket som hockeytränare och ha förmågan att kunna zooma ut och se helheten i svensk ishockey
  • God kännedom om ishockeyföreningars vardagliga arbete

Du som person

Som spelarutvecklingsansvarig är ditt jobb att planera och driva arbetet både på kort och lång sikt. Du behöver kunna jobba både självständigt och tillsammans med andra. Rollen kräver att du är strukturerad, van vid att jobba mot uppsatta mål och har en förståelse för helheten.

Du behöver vara bra på att bygga relationer och samordna människor. Du behöver också besitta goda kommunikativa förmågor i tal och skrift. Vidare ser vi även att du är initiativtagande, lösningsorienterad och nytänkande för att kunna jobba med ständiga förbättringar. För att lyckas som bäst i denna roll ser vi att du som person är driven, engagerande, nyfiken och samarbetsvillig. Du delar våra värderingar och värdegrund. 

Svenska Ishockeyförbundet erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete inom en välfungerande organisation. Kontoret är beläget nära Globen och vi arbetar tillsammans i en trivsam miljö som präglas av god sammanhållning, prestigelöst tänkande och en bra kombination av entreprenörskap och struktur. Som i de flesta idéburna organisationer är kulturen på Svenska Ishockeyförbundet byggd på engagemang och samarbete.

För kontakt

Chef Utvecklingsavdelningen:
Anders Wahlström, anders.wahlstrom@swehockey.se tel: 08-4490407

Facklig kontakt:
Stefan Ladhe, stefan.ladhe@swehockey.se tel: 08-4490406

Välkommen med din ansökan och ditt CV till jobbansokan@swehockey.se senast den 14 april 2023.

Linus Hugosson 23-03-20