Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Sif Nyhet

”Oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt”

Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att neka elitlicens för fyra klubbar inför säsongen 2024/2025: Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF.

– Licensnämndens beslut idag är ett utslag av att klubbarna i Hockeyettan har det ansträngt efter ett par år med hög inflation. När det är utmanande tider är det oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt och håller ordning och reda i sin ekonomi. Licensregelverket är ett skyddande verktyg som våra medlemmar lagt fast för att säkerställa att klubbarna kan fullfölja tävlingen och säsongen de går in i. Med det sagt kommer vi att se över de ekonomiska kraven i licensregelverket under kommande säsong, säger Anders Larsson, ordförande Svenska ishockeyförbundet.

De fyra klubbarna degraderas därmed till Hockeytvåan. Nu inleds arbetet med att se över serieindelningen och revidera Hockeyettans seriebestämmelser som gäller för säsongen 2024/2025.

– Jag för nära dialog med ligaorganisationen Hockeyettan för att lösa alla frågor som nu uppstår. Målet är att processen ska vara klar så fort som möjligt, men det är först när överklagandeperioden är förbi och besluten vunnit laga kraft som vi kan slå fast definitiva seriebestämmelser, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

Läs mer: besluten från Hockeyettans licensnämnd

Linus Hugosson 24-07-05