Sverige Resan Header
Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Sverigeresan

Ishockey är en svensk folkrörelse som sträcker sig från norr till syd, från öst till väst och innefattar tiotusentals aktiva, hundratusentals ideella krafter och miljontals fans.

Det finns så många goda exempel på föreningar som i sina sunda miljöer utvecklar långt mer än skickliga hockeyspelare. När människan sätts i fokus skapas förutsättningar för tjejer och killar, föräldrar och ledare att utvecklas på alla plan.

I serien Sverigeresan vill vi ta er med till platser i vårt avlånga land där hockeyn har blivit mer än en sport i den lokala föreningen. Här möter vi sporten som en stor samhällsnytta och berättar om hur man har lyckats.

Vi får med hjälp av programledaren Fredrik Warg träffa eldsjälar, volontärer, ledare och spelare, som lyfter fram nyckelfaktorer som gör ishockeyn till en positiv kraft i livet.

– Jag är uppvuxen i en liten förening och har alltid uppskattat miljön som gav mig rätt förutsättningar att satsa på ishockey. Runtom i Sverige finns det drivna ledare, spelare och volontärer som driver möjligheterna vidare. Tack vare dem kan fler göra det vi gillar mest, att spela hockey, säger Fredrik Warg, programledare för Sverigeresan.

Välkommen med på resan!

Senast uppdaterad: 24-05-03 av Stefan Ladhe

SVERIGERESAN 3: Lindesberg IF ”Liten ort – stora möjligheter” 
​​