Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
230311 SM Slutspel
Bildbyrån

Nu startar SHL-slutspelet!

Efter 52 grundserieomgångar ska en svensk mästare krönas. Kampen om Le Mat-pokalen inleds lördagen den 11:e mars och pågår fram till slutet av april.

SM-slutspelet avgörs i fyra steg. Det första steget innehåller lagen som placerade sig 7-10 i grundserien, som går upp mot varandra i åttondelsfinalen, som avgörs i bäst av tre matcher.

I detta steg ställs IK Oskarshamn mot Luleå HF samt Leksands IF mot Rögle BK. Vinnarna i dessa två matchserier avancerar vidare till kvartsfinalspelet, där de ansluter till lagen 1-6 från grundserien.

Kvarts-, semi- och finalserie avgörs i bäst av sju matcher.

Grundserievinnarna Växjö samt tabelltvåan Skellefteå kommer att ställas mot de två lag som går vidare från åttondelsfinalen, där Växjö kommer möta det lägst rankade laget och Skellefteå det högst rankade.

Två kvartsfinalserier är redan fastställda utefter grundserieplacering.

De regerande svenska mästarna, Färjestad, inleder sin jakt på en andra raka mästartitel med ett hett rivalmöte mot Frölunda.  

Örebro slutade på fjärdeplats i serien, vilket innebär att de inleder sin slutspelsresa mot Timrå IK, som överraskade många med sin resa mot en femteplats i grundserien.

SM-slutspelet pågår fram till och med den 29:e april då en eventuell sjunde och avgörande finalmatch spelas.

SM-slutspelet visas i TV4 och C More.

Gustaf Douhan 23-03-11