Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Max Friberg Karjala 2023

Max Friberg, Tre Kronor.

Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Obligatoriskt att bära halsskydd på IIHF:s turneringar

Besked från Internationella Ishockeyförbundet (IIHF): Nu görs bärande av halsskydd obligatoriskt på alla nivåer. Den nya regeln införs så fort leverantörerna har hunnit få fram halsskydd.

– Vi välkomnar det här beslutet om regeländring, som för oss i Sverige är en självklarhet sedan många år. Det är viktigt att vi nu även på internationell nivå skickar en tydlig signal om att spelarnas säkerhet tas på allvar, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i en kommentar.

IIHF:s styrelse har på inrådan från dess medicinska kommitté beslutat att göra halsskydd obligatoriskt vid alla IIHF:s turneringar. Det innebär att bärande av halsskydd kommer att bli obligatoriskt vid alla seniortävlingar utöver U18- och U20-nivåerna, där kravet redan finns i IIHF:s officiella regelbok.

Den exakta tidsplanen för införandet av den nya regeln kommer att anpassas efter leverantörernas kapacitet att få fram halsskydd. IIHF arbetar nära sina leverantörer för att säkerställa att den höga efterfrågan besvaras.

Innan regeln om bärande av halsskydd blir officiell kvarstår IIHF:s starka rekommendation att alla spelare ska använda halsskydd när de deltar i IIHF:s turneringar.

LÄS MER Anders Larssons ordförandekrönika ”En billig livförsäkring”

Linus Hugosson 23-12-05