Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Guldhjälmen 2024 Joel Persson

Joel Persson bäst i SHL – vinnare av Guldhjälmen 2023/2024

Spelarna i SHL har sagt sitt: Joel Persson är ligans bäste spelare 2023/2024 och föräras med Guldhjälmen.
- Det är bara ren och skär glädje i alla dess former. Det här kommer ju från spelarna man möter på isen och i det finns det en oerhörd stolthet i att de har röstat på mig så klart, säger Joel Persson.

Guldhjälmen är en av svensk ishockeys allra mest uppmärksammade, och mest uppskattade, utmärkelse.Vinnaren Persson, gör sin sjätte säsong i ligan och i klubben. Som lagkapten är han en drivande spelare i Växjö Lakers som nu jagar sitt andra SM-guld i rad.

Osby-fostrade Persson är från sin backposition ett offensivt hot som kan bli guld värt, och det för femte gången i klubbens historia.
- Det är nu alla hockeyklyschor kommer. Det är små marginaler som fäller avgörande och det gäller att vinna alla kamper, och vinna på rätt ställe. Jag känner mig oerhört taggad och hoppas att det ska bli en riktigt lång säsong, säger Joel Persson.

Fakta Guldhjälmen
Sedan säsongen 1985/1986 har Guldhjälmen delats ut till den mest värdefulla spelaren i SHL (tidigare Elitserien). Det är ligans samtliga spelare som röstar fram vinnaren.
Guldhjälmen delas ut i samarbete mellan Magasinet Hockey, CCM Hockey och TV4.

Se tidigare vinnare av Guldhjälmen

Stefan Ladhe 24-03-24

Upplev Tre Kronor i Linköping

Sverigeresan

Spelreglerna – nu som app direkt i din telefon 

Junior och seniortränarkurs 2 (JS 2)

Målvakt 3 för målvaktstränare (MV3)

Hockeyboken Startsida