Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Nya Fk 16 17

Nils Ekman & Thomas Paananen är nya förbundskaptener.

Bildbyrån (montage)

Nya förbundskaptener för Team 16 och Team 17 herr

Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet, kan idag presentera Nils Ekman som ny förbundskapten för Team 16 herr och Thomas Paananen som ny förbundskapten för Team 17 herr samt elitutvecklare.

– Vi är glada över att ha förbundskaptener på plats för våra två yngsta landslag på killsidan. Nisse och Thomas är starka hockeynamn. De har ett driv för att utveckla unga spelare, säger Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Nils Ekman, förbundskapten Team 16 herr

– Nisse har gedigen erfarenhet som spelare, vilket innebär att han vet vad som krävs för att nå yttersta eliten. Han har ett gott hockeyöga. Det ledarskap som han står för kommer att dessutom passa perfekt i vårt yngsta landslag för att skapa trygghet under det första landslagsåret, säger Anders Lundberg.

– Det här blir magiskt! Jag är sjukt peppad och längtar tills det ska dra igång. Känns otroligt inspirerande att jobba med talangutveckling och ungdomar. Jag har gjort resan själv och vet vad den innebär. Jag var med hela vägen från TV-pucken och U16-landslaget till stora junior-VM och kommer ihåg det som igår. Jag kan hjälpa, stötta och peppa, ge svar till individer, så att de kan optimera sin chans att göra samma resa. Jag blir också en del av ett team runt laget, och tillsammans ska vi ge bästa möjliga förutsättningar för spelarna att utvecklas, säger Nils Ekman.

Thomas Paananen, elitutvecklare samt förbundskapten Team 17 herr

– Thomas är en etablerad coach som brinner för unga spelares utveckling. Han har gjort en väldigt intressant resa i Västerås, både på junior- och seniornivå. Under hans tid har Västerås IK etablerat sig i HockeyAllsvenskan. Han har haft framgång i att lyfta fram unga spelare som tagit sig vidare, säger Anders Lundberg.

– Det känns jättespännande och jag är väldigt taggad på att komma igång och jobba. Det blir lite nytt för mig att gå från klubblag till landslag, men uppgiften är egentligen densamma: att utveckla hockeyspelare till det bättre. 07-kullen som jag primärt ska jobba med ser extremt intressant ut, och det ska bli roligt att få sätta min prägel på laget, säger Thomas Paananen.

Fakta

Förbundskaptener 2023/2024

Juniorlandslag, herrsidan

Team 16: Nils Ekman
Team 17: Thomas Paananen
Team 18: Johan Rosén
Team 19 & 20: Magnus Hävelid

Linus Hugosson 23-05-05