Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
TV Pucken Kval

Kvartsfinalklart i TV-pucken för pojkar

Inför sammanlagt 14759 personer, på fyra spelplatser i landet, avgjordes i helgen pojkarnas kvalspel till TV-pucken. 24 lag har blivit 8 och nu är det klart hur kvartsfinalerna spelas.

15.00 på fredagseftermiddagen startade den första omgången i Östersund, Täby, Borlänge och Motala. Drygt 52 timmar senare stod det klart vilka lag som avancerade till finalspelet i Gästrikland, 2-5 november.

I Borlänge avgjordes Grupp A. Det blev en väldigt jämn kamp där de tre topplagen slutade inom en poäng, där Dalarna och Västergötland till slut stod klart som de två lag som avancerade vidare.

I Tibble Ishall i Täby spelades Grupp B och där stod Stockholm Nord ut. 14 inspelade poäng av 15 möjliga och smått otroliga 45 gjorda mål på 5 matcher. Södermanland spelade in 11 poäng och tog även de sig vidare till finalspelet.

I Grupp C imponerade Norrbotten genom att vinna samtliga fem matcher. I den sista matchen, mot Västerbotten, stod de för en imponerande vändning när underläge med 2-3, blev till seger med 4-3 genom två mål under matchens avslutande 20 sekunder.

Grupp D spelades i Iver-hallen i Motala. Småland vann samtliga sina matcher och därmed gruppen. Kampen om andraplatsen utkämpades mellan Östergötland och Skåne, som möttes i den sista omgången. Ett mål i boxplay av Oscar Holmertz säkrade segern för Östergötland och därmed avancemang.

Poängligan efter kvalspelet toppas av fyra spelare från Stockholm Nord, där Viggo Björck sticker ut med 17 poäng på 5 matcher.  

Den sammanlagda publiksiffran i kvalspelet blev 14759 personer.

Kvartsfinalerna fastställda

På söndagskvällen fastställdes kvartsfinalerna, som spelas torsdagen den 2:e november i Monitor ERP Arena i Gävle.

10.30 Dalarna – Östergötland
12.10 Norrbotten – Södermanland
14.40 Småland – Västergötland
16.20 Stockholm Nord – Gästrikland

Läs mer om TV-puckens finalspel här.

Dags att säkra biljett? Klicka in här för att boka.

Gustaf Douhan 23-09-11