Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
TV Pucken Flick Arkivbild
Johan Löf/Bildbyrån

Så spelas flickornas kvartsfinaler i TV-pucken

Efter tre intensiva dagar är det klart vilka åtta flicklag som kämpar om segern i TV-puckens slutspel, som avgörs 2-5 november i Gästrikland.

18 lag, fördelat på 3 grupper, skulle bli 8 som tog klivet till slutspelet. De två bästa i varje grupp samt de två bästa treorna, vilket medförde en hel del resultatkoll och räkning under den sista dagens spel.

Grupp A avgjordes i Östersund och där visade Västerbotten tidigt framfötterna. Segern i öppningsmatchen mot Jämtland/Härjedalen, följdes upp av ytterligare fyra och därmed full pott. Från Grupp A kvalificerade sig också Uppland samt Gästrikland.

Grupp B spelades i Falun och värdarna från Dalarna gjorde processen relativt kort med övriga lag. Precis som för Västerbotten blev det fem raka segrar, de flesta med övertygande marginal och en säkrad slutspelsplats. Södermanland slutade tvåa i gruppen, efter en rafflande avslutning på gruppspelet, där de kvitterade med mindre än en minut kvar att spela och därefter vann matchen i overtime. Från gruppen i Falun kvalificerades sig också Stockholm, i egenskap av bästa grupptrea.

I Grupp C, som avgjordes i Finspång, fick vi det jämnaste gruppspelet sett till resultat. Åtta av femton matcher slutade med ett uddamålsresultat, vilket vittnar om de små marginalerna. Likt de övriga grupperna var det ett lag som stack ut, i det här fallet Västergötland som vann samtliga matcher. Östergötland/Örebro lade beslag på den andra slutspelsplatsen, mycket tack vare vinsten mot Skåne i öppningsomgången.

Södermanlands Matilda Österman hade ett lyckat kvalspel med 24(!) gjorda poäng på 5 matcher, fördelat på 17 mål och 7 assist.

Kvalspelet sågs av totalt 6099 åskådare.

Det ger oss följande kvartsfinaler 3 november: 
10.30 Södermanland – Uppland
12.10 Västergötland – Östergötland/Örebro
14.20 Västerbotten – Stockholm
16.00 Dalarna – Gästrikland

Läs mer om TV-puckens slutspel här.

Biljetter till slutspelet bokar du här.

Linus Hugosson 23-09-18