Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Avsnitt 5 Swehockeyse

Passa barn och passa puck – hockeyfritids i Helsingborg

Ett hockeyfritids i en ishall, låter inte det väldigt bra? I Helsingborg har det blivit verklighet, tack vare engagerade volontärer i en förening som vill satsa på barnhockey.

– Det är fantastiskt för barnen att få de här timmarna i ishallen och köra av sig. De blir trötta på kvällen, skrattar Christian Svensson, medgrundare av hockeyfritids i Helsingborg.

Hockeyfritids finns inte överallt i Sverige, men föreningen Helsingborgs HC har organiserat en fin verksamhet för barn som önskar spendera fritidstimmarna i en ishall. Exemplet är minst sagt inspirerande, och vittnar om att det är möjligt på fler platser.

Idén om ett hockeyfritids kom från en av ungdomsledarna i Helsingborgs HC, och idag har konceptet utvecklats till en välfungerande apparat. Barnen hämtas upp på skolan och skjutsas till ishallen, där de får läxhjälp, mellis och så klart, en massa ishockey.

– Det är väldigt roligt att få tiden i bussen med barnen. De pratar mycket och är härliga, säger Daniel Gelang, anställd i Helsingsborgs HC.

Christian Svensson, som var med och startade hockeyfritids, berättar att satsningen är möjlig tack vare många frivilliga insatser. Sedan tas det ut en terminsavgift och det finns även partners som är med och stöttar.

– Det blir några timmar i ishallen, men det ger så mycket tillbaka i hjärtat, säger Torbjörn Hammar, frivillig tränare på hockeyfritids.

Linus Hugosson 24-05-01

Sverigeresan