Huvudsponsor Svenska Spel

Järpens IF prisas för sitt arbete med ungdoms- och flickishockey

På Tidernas Hockeygala fick Järpens IF ta emot pris för sitt arbete med att få fler unga, och framför allt tjejer att vilja och kunna spela ishockey. Föreningen får medel av Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel för att fortsätta satsningen.

– Ett viktigt och uppskattat pris som visar att vi som förening verkligen gör rätt saker. Medlen går såklart till vår fortsatta satsning på ungdomsishockeyn, det är ju för barnens skull som vi gör det, säger Micael Olsson, ordförande Järpens IF.

Under Tidernas Hockeygala, som hölls för att fira att Svenska Ishockeyförbundet fyller 100 år, prisades några av de största inom svensk ishockeys historia, bland annat utsågs Tidernas spelare och Tidernas Ögonblick.

Under galan valde Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel att också prisa en förening som arbetar aktivt med ungdomsishockeyn.

– Att under en kväll där vi hyllar några av de största någonsin inom svensk ishockey också kunna blicka framåt mot framtiden känns otroligt fint. Med engagemang, utrustning som går att låna och en tydlig satsning på tjejer är Järpens IF viktiga förebilder. Vi tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet är stolta och glada att kunna ge dem en check på 50 000 för att de ska kunna fortsätta utveckla sin ungdomsverksamhet, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Tillsammans med Svenska Spel vill Svenska Ishockeyförbundet lyfta vikten av att satsa på ungdomsishockeyn och att underlätta för fler att komma i kontakt med sporten.

– Det är jätteroligt att lyfta fram Järpens IF som ett gott exempel på en förening som tagit nästa steg i sin utvecklig, inte minst genom deras tydliga satsning på dam och flickishockeyn. Men även ett föreningsengagemang som möjliggör för fler barn att hitta till idrotten genom deras kostnadsfria sportfritids där barn utöver ishockey får prova på andra idrotter och aktiviteter. Vi hoppas priset från Svenska Spel ger föreningen uppmuntran och det fortsatta drivet att jobba på i den valda riktningen säger Sofie Wallin, utvecklingsansvarig för föreningar på Svenska Ishockeyförbundet.

Linus Hugosson 22-11-18