I J18 Nationell deltar 20 lag fördelade i två seriegrupper -10 lag i Norra och 10 lag i Södra gruppen. Regionerna ansvarar för och administrerar J18 Regional som kvalificering under hösten.

Varje region har till uppdrag att kvalificera 5 lag till J18 Nationell senast den 8 december 2024.

J18 Nationell spelas i 18 omgångar hemma/bortamatcher per seriegrupp. J18 Nationell är kvalificerande för deltagande i J18-SM.

5 lag från J18 Regional Öst 5 lag från J18 Regional Väst

Serierna spelas i 18 omgångar.

SM-slutspel för J18

Matchserierna i J-18 SM spelas i bäst av 3 matcher.

I SM-slutspelet deltar lag 1-10 från J18 Nationell Norra och J18 Nationell Södra, samt segrarna från respektive J18 Regional fortsättningsserie.

Ranking av lagen sker utifrån seriespel i J18 Nationell Norra respektive Södra och de regionala fortsättningsserierna. Samtliga deltagande lag rankas innan J18-SM påbörjas. Högsta rankade lagen börjar med bortamatch och avslutar med hemmamatch/er (b-h-h).

För sextondels-, åttondels-, kvarts-, semifinaler och bronsmatch gäller

Vid oavgjort resultat efter 60 minuter förlängs matchen i max 10 minuters Overtime. Vid

10 minuters Overtime ska ingen spolning ske före, paus inför Overtime är på max 3 minuter. Overtime spelas med 3 utespelare + 1 målvakt.

Vid lika resultat efter Overtime avgörs matchen med straffslag enligt TB 5:9.

För finalen gäller

Vid oavgjort resultat efter 60 minuter förlängs matchen i max 20 minuters Overtime och spolning sker före. Overtime spelas med 3 utespelare + 1 målvakt.

Sextondelsfinalspel

I sextondelsfinalspelet deltar lag 5-10 från J18 Nationell Norra och J18 Nationell Södra,

samt seriesegrarna från respektive J18 Regional fortsättningsserie. Varje region har i uppdrag att kvalificera ett lag till SM Slutspel för J-18 senast den 9 mars 2025.

Lag 5-8 i J18 Nationell Norra väljer motståndare från lag 9-10 J18 Nationell Norra samt segrare i J18 Regional Norra och J18 Regional Västra. Högst rankat lag väljer först.

Lag 5-8 i J18 Nationell Södra väljer motståndare från lag 9-10 J18 Nationell Södra samt segrare i J18 Regional Södra och J18 Regional Östra. Högst rankat lag väljer först.

Speldagar/spelordning: 13-16 mars 2025

Kvalificeringsordning

Segrarna är kvalificerade för åttondelsfinalspel i J18-SM.

Åttondelsfinalspel

I åttondelsfinalspelet deltar lag 1-4 från J18 Nationell Norra och J18 Nationell Södra samt segrarna från sextondelsfi nalspelet.

Lag 1-4 i J18 Nationell Norra väljer motståndare från segrande lag i sextondelsfinalspelet Norra. Lag 1-4 i J18 Nationell Södra väljer motståndare från segrande lag i sextondelsfinalspelet Södra.

Speldagar/spelordning: 20-23 mars 2025

Segrarna är kvalificerade för kvartsfinalspel i J18-SM.

Kvartsfinalspel

I kvartsfinalspel deltar segrarna i åttondelsfinalerna. Speldagar/spelordning: 27-30 mars 2025

Segrarna är kvalificerade för semifinalspel i J18-SM.

Semifinaler

I semifinalspel deltar segrarna i kvartsfinalerna. Speldagar/spelordning: 3-6 april 2025

Segrarna är kvalificerade för finalspel i J18-SM.

Final

I finalspel deltar segrarna i semifinalerna. Speldagar/spelordning: 10-13 april 2025

Segraren är Svensk mästare i Ishockey för J-18.

Senast uppdaterad: 24-06-17 av Stefan Ladhe