Huvudsponsor Svenska Spel

Full pott i U18-VM-uppladdningen

U18-Damlandslaget fick bästa möjliga resultat i 4-nationersturneringen som hölls i Upplands Väsby förra veckan. Tre segrar och nio poäng på tre matcher.

8–15 januari 2023 spelas U18-VM för tjejer i Östersund Arena. I förra veckan var flera lag i farten och laddade upp för VM. Däribland Sverige, som drabbade samman med Slovakien, Tyskland och Schweiz i en 4-nationers i Upplands Väsby.


Köp biljett till U18-VM här


Turneringen inleddes med storseger, 8–0, mot Slovakien, en match som bland annat innehöll två tvåmålsskyttar i Isabelle Leijonhielm och Mira Hallin. Felicia Frank hade en del att göra, men lyckades mota alla 22 skott som slovakiskorna sköt.

– Riktigt skön vinst. Tjejerna tävlade bra, och vi fick stabilt målvaktsspel och fin utdelning i offensiven. Jag blev glad att se att hela laget bidrog till segern, sa U18 Dam:s förbundskapten Andreas Karlsson efteråt.

Ett mål färre blev det mot Tyskland, men även där en storseger: 7–0, en match som innehöll sju målskyttar och en hållen nolla för Ida Henriksson, som stod för 15 räddningar.

– Vi får en smakstart på matchen, då jag tycker vi kommer ut med härlig energi. Men i andra är vi inte lika noggranna i spelet, något vi inte är nöjda med. I tredje är vi bättre, sa förbundskapten Andreas Karlsson efteråt.

Drygt 400 personer tog sig till Renew Arena för lördagsmatchen mot Schweiz, där det räckte med en pinne för att Sverige skulle ta hem segern i hemmaturneringen. Det blev tre pinnar efter seger med 3–2, efter mål av Hilda Svensson, Jenna Raunio och Isabelle Leijonhielm. Ida Henriksson räddade 18 av skott.

– Vi fick slita hårt för segern idag. Vi fick en bra start på matchen men tappade nivån efter tio minuter. Vi blev lite mjuka och runda. Men vi lyckades ändå vinna, vilket var starkt av tjejerna, sa förbundskapten Andreas Karlsson efteråt.

Nästa steg för U18-Damlandslaget i VM-uppladdningen blir en turnering i Tyskland 15–17 december.

 

Sveriges Mira Hallin jublar efter ett mål. Foto: Bildbyrån/Johanna Wallen

Tjeckien vann hemmaturneringen

Flera av Sveriges motståndare i U18-VM var i farten i förra veckan. I Teplice vann värdnationen Tjeckien en 3-nationers före Finland och Japan. Lagen mötte varandra två gånger om, och det blev en målskillnadsaffär mellan Tjeckien och Finland, där tjeckiskornas plus nio var bättre än finskornas plus sju.

Mer information om U18-VM i Östersund här

Sveriges Jenna Raunio i aktion. Foto: Bildbyrån/Johanna Wallen

Stefan Ladhe 22-11-16