Huvudsponsor Svenska Spel
Årets Forward

Anton Lander, Timrå IK

Anton Lander, Timrå IK vald till Årets Forward

Timrå IK:s lagkapten och förstecenter Anton Lander  har utsetts till Årets Forward av Kamratföreningen Hockeyjournalisterna. 32-årige Lander kom inför den här säsongen hem till sin moderförening efter 13 år i andra ligor.

Han var början till Timrå IK:s jättesatsning inför den här säsongen. Meningen var att klubben en gång för alla skulle bli etablerad i SHL, en toppklubb.

Förväntningarna infriades.

Anton Lander har varit strålande hela säsongen och när grundserien gjorde bokslut efter 52 omgångar var Timrå femma i tabellen.

Motiveringen till Årets Forward lyder så här:

"En komplett forward, en lojal lagspelare och en ledare som lagkapten. Tänker hockey på rätt sätt och en enormt duktig tekare."

Anton Lander spelade 51 av de 52 omgångarna. Det blev totalt 32 poäng, varav 12 mål. Före honom i poängligan i Timrå var Jonathan Dahlén och efter Emil Pettersson. De här tre bildade också Timrås förstakedja, en ytterst framgångsrik sådan.

Det lyste kring Anton Landers spel i vinter. Det märktes verkligen att cirkeln nu var sluten efter tretton säsonger och att han var åter där han hör hemma.

- Hur kul som helst att spela i moderklubben igen, säger Anton. Självklart kul att själv uppmärksammas, men det är laget jag alltid sätter i förgrunden. Att lyckas i moderklubben på det här sättet som den här säsongen är något jag drömt om.

Anton Lander gjorde sin första säsong för Timrå redan som 16-åring. Då gjorde han bl a det avgörande målet som sköt Timrå IK till slutspel.

Och nu när han är tillbaka gick Timrå till slutspel igen för första gången sedan 2010.

Här hittar du de tidigare pristagarna >

Stefan Ladhe 23-03-21

 

Hockeyboken 2022/2023