Tävlingsavdelningen för junior- och senior, det vill säga de regionala serierna, har bråda dagar just nu, ungefär som Tomten har. (Inga jämförelser i övrigt…😊)

Sedan slutet av november är det omlottningar i olika serier. Efter att i de flesta serier spelat relativt geografiskt så går vi in i serier som man kvalificerat sig till, och där blir det en större geografisk spridning. På något sätt kan vi också kalla det nivåanpassat. Största förändringen med de regionala serierna är att Hockeytvåan spelar en rak serie på 16 lag i dubbelserie till och med februari, som sedan fortsätter med play off och kvalserie. En annan serie som det är lite nytt i är J18.

Denna säsong är kvalificerande till nästa där den stora nyheten är en permanent J18 Allettan. Redan denna säsong så är nyheten att seriesegrarna i J18 Division 1 Östra A-E får spela i J18 Regional Fortsättning tillsammans med de sju kvarvarande lagen. För de 6 + 6 lag som går till kvalserien för J18 Regional 24/25 och J18 Allettan 24/25 så slutar säsongen 14 april, så det gäller att man inte fuskade med sommarträningen…

Den nationella Damhockeyallsvenskan med de tre bästa lagen från de fyra regionernas NDHL-serie startar efter nyår. Från Region Öst är det Södertälje SK, Haninge Anchors HC och Team Uppsala som får mäta sina krafter mot Malmö Redhawks, Rögle BK och Troja-Ljungby. Där hoppas vi att något av våra lag från Region Öst kniper en plats i SDHL till våren.

Till sist vill vi i dessa omlottningstider hylla en grupp människor som med kort varsel lägger matchtider för alla lag. Utan istidsläggarna skulle föreningarna ha det betydlig kämpigare.

Från tävlingsavdelningen senior-junior önskar vi er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Terese Hammarqvist 23-12-14