Huvudsponsor Svenska Spel

Damkronorna spelar 5-nationers i Ängelholm och Helsingborg

Idag kan Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Rögle BK och Helsingborgs HC presentera att Damkronorna spelar en 5-nationsturnering i Ängelholm och Helsingborg 13–17 december.

Tack vare arrangörsklubbarna och Svenska Spel är det fritt inträde till matcherna.

Deltagande lag förutom Sverige är Finland, Tjeckien, Tyskland och Schweiz.

– Det är alltid roligt att kunna visa upp Damkronorna på hemmaplan, och vi ser fram emot en grymt bra turnering i Ängelholm och Helsingborg. Vi är glada över samarbetet med vår huvudsponsor Svenska Spel och våra medarrangörer Rögle BK och Helsingborg HC som möjliggör att vi kan bjuda fansen på de här matcherna, säger Jesper Björck, marknadsansvarig Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är väldigt inspirerande att få hit Damkronorna. Efter framgångarna i VM i somras känns det som att damhockeyn är på väg framåt på allvar igen. Det betyder mycket för vår region att Damkronorna kommer hit. Tjejhockeyn växer väldigt mycket i klubben och i närområdet, säger Nanna Holm Glaas, sportutvecklare dam, Rögle BK

Tack vare svensk ishockeys huvudsponsor Svenska Spel och arrangerande klubbarna Rögle BK och Helsingborgs HC är det fritt inträde till matcherna.

– Ishockey ligger svenska folket väldigt varmt om hjärtat och vi är glada över att kunna hjälpa till och möjliggöra för fansen att se sina idoler live i Ängelholm och Helsingborg. Fler kvinnliga förebilder inom svensk ishockey är en viktig pusselbit i vår och Ishockeyförbundets gemensamma flick- och damsatsning, säger Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

 

Spelschema

Tisdag 13 december
12.00 Tjeckien–Schweiz Olympia, Helsingborg
18.00 Sverige–Tyskland Olympia, Helsingborg

Onsdag 14 december
13.00 Sverige–Schweiz Catena Arena, Ängelholm
17.00 Finland–Tjeckien Catena Arena, Ängelholm

Torsdag 15 december
12.00 Tyskland–Tjeckien Olympia, Helsingborg
18.00 Schweiz–Finland Olympia, Helsingborg

Fredag 16 december
13.00 Schweiz–Tyskland Catena Arena, Ängelholm
17.00 Sverige–Finland Catena Arena, Ängelholm

Lördag 17 december
12.00 Tyskland–Finland Catena Arena, Ängelholm
16.00 Sverige–Tjeckien Catena Arena, Ängelholm

Damkronornas trupp till turneringen presenteras vid ett senare tillfälle.

Stefan Ladhe 22-11-03