IMG 0981

Flickor TV-pucken: Bruttotruppen och nettotruppen förbereder sig för kvalet

Spänningen stiger när tjejerna i Uppland förbereder sig för årets TV-puckskval. Det är en händelse som lockar unga talanger från hela regionen och som utgör en viktig plattform för att visa upp sin skicklighet och passion för ishockey. I år inleds förberedelserna med att bruttotruppen samlas i Östervåla den 17 augusti, en dag som markerar starten på en intensiv period av träning och matcher.

Samling i Östervåla: Första Steget mot Kvalet

Den 17 augusti är det dags för bruttotruppen att träffas. Här kommer tjejerna att genomgå en rad träningspass och teambuilding-aktiviteter som syftar till att stärka lagandan och förbereda dem för de kommande utmaningarna. Tränarna kommer att lägga stor vikt vid att utvärdera spelarnas individuella styrkor och hur de bäst kan bidra till lagets framgång. Det är också ett tillfälle för spelarna att lära känna varandra bättre och bygga den sammanhållning som är så viktig för ett framgångsrikt lag.

Träningsmatcher med Nettotruppen

Efter den inledande samlingen kommer truppen att genomgå ytterligare en gallring, där nettotruppen utses. Denna utvalda grupp kommer att delta i flera träningsmatcher för att finslipa sina färdigheter och gameplan inför kvalet.

Den första träningsmatchen spelas den 25 augusti i Enköping, där Uppland möter Västmanland. Detta blir en viktig match för att se hur laget står sig mot en stark motståndare och för att identifiera områden som behöver förbättras.

Nästa utmaning väntar den 1 september, där Uppland ställs mot Gästrikland. Denna match ger laget ytterligare en chans att testa sina taktiker och samspel på isen.

Den sista träningsmatchen innan kvalet är återigen mot pojklag, den 8 september i Bålsta. Detta tillfälle ger tränarna en möjlighet att se hur laget har utvecklats under träningsperioden och vilka justeringar som behöver göras för att optimera lagets prestationer.

Siktet Inställt på Kvalet

Med dessa förberedelser kommer tjejerna i Uppland att vara väl rustade när det är dags för kvalet. Träningsmatcherna spelar en avgörande roll i att forma ett starkt och sammansvetsat lag som är redo att möta de bästa lagen från andra regioner. Spelarna och tränarna arbetar hårt för att säkerställa att de är i toppform när kvalet inleds.

Engagemanget och beslutsamheten hos dessa unga idrottare är inspirerande. De förbereder sig inte bara fysiskt utan också mentalt för att klara av pressen och tävla på högsta nivå. TV-pucken är mer än bara en turnering – det är en chans för dessa tjejer att visa upp sig, skapa minnen för livet och ta ett viktigt steg i sina ishockeykarriärer.

Nu är det bara att vänta och se hur långt deras hårda arbete och passion för sporten kommer att ta dem. Tjejerna i Uppland är redo att ge allt de har och lite till för att nå sina drömmar.

Anton Wallgren 24-06-24