IMG 0334 2
Söderphotography

Information distriktslagsverksamheten

Vi vill informera samtliga föreningar och ledare att det kommer genomföras zon-träningar för pojkar och flickor i december (v.50 alternativt v.51).

Vi letar platser och datum för genomförandet av zon-träningar. Återkommer till samtliga med datum och plats så snart det är klart.

Vi lägger även ut informationen på Skånes ishockeyförbunds hemsida så snart allt är klart. 

Bakgrund

Vi genomförde bredd-läger för pojkar födda 2009 och flickor födda 2009, 2010 i Malmö under 2 dagar i vecka 30. Till det lägret kunde samtliga spelare i aktuella årskullar anmäla sig.

Det var ett ca 60 spelare som anmälde sig och några var med båda dagarna. Tyvärr så var det några föreningar som hade egna camper just v.30 vilket nog påverkade antalet anmälda till bredd-lägret.

Vi informerade då spelarna som var på plats att det kommer genomföras zon-träningar under hösten. Av lite olika anledningar så har det dragit ut på tiden med att få till det.

Genomförandet

När vi har zon-träning så delar vi in vårt distrikt i 3 zoner syd, väst och norr.

Då vi har en stor skillnad i antal spelare i aktuella årskullar för pojkar och flickor så blir det högst 2 zoner för våra flickor. Det återkommer vi med information om.

Fördelning av föreningar i 3 zoner

Syd: Trelleborg, Limhamn, Pantern, Malmö, Lund

Väst: Lejonet, Helsingborg, Jonstorp, Åstorp, Rögle

Norr: Tyringe, Osby, Glimåkra, Kristianstad, Frosta, Halmstad

  • Vid zonträningar kan upplägget vara att vi genomför ett träningspass eller att vi delar in spelarna i två lag och spelar match. I alla zonerna kommer genomförandet på is vara lika.
  • Spelare kallas till zonträningarna utifrån rankingsammanställningen som varje förening sammanställt och mejlat in till förbundet. 
  • Antal spelare vi kan ha med får begränsas till 25-30 utespelare och 4-5 målvakter.
  • Vi önskar att istiden blir 90 min vid varje zonträning.
  • Vi ser helst att någon ledare från deltagande föreningars lag är närvarande vid zonträningen.
  • Vid indelning i lag och matchspel vill vi ha någon ledare i respektive bås så ansvariga för distriktslagen kan studera spelarna från sidan av plan.
  • Vi kommer förmedla information till ledare och föräldrar vid zonträningen.
  • Är det några spelare som kallas men av olika anledningar t.ex. sjuk eller skadad, ej kan komma till zon-träningarna kommer de att få ny möjlighet vid samling efter årsskiftet.Vad händer efter genomförda zon-träningar?

Vi kommer efter årsskiftet att genomföra samlingar för träning/internmatch men då med något färre spelare som blir kallade. Det finns en verksamhetsplan idag på vår hemsida som det står pojkar på och det är samma upplägg för flickorna. Det kan dock skilja något beroende på att vi har fler pojkar än flickor i aktuella årskullar.

Ansvariga tränare / coacher för våra distriktslag 23-24

Pojkar

Huvudtränare / coach                     Mikael Andersson, Osby

Ass tränare / coach                         Victor Mångs, Helsingborg

Flickor

Huvudtränare / coach                     Tim Brithén, Ängelholm

Vid frågor eller funderingar går det bra att mejla till mig

Stefan Nilsson

Utvecklingskommittén

Skånes ishockeyförbund

E-post: bredd@skanehockey.se

Anette Björklund 23-11-22